Mintadiák (igaz történet)

Nem is kezdhetném mással az első filmajánlómat, mint a legkedvesebb filmemmel, ami oly sokszor adott erőt nekünk is.

A Mintadiák (Front of the Class, 2008) c. filmdráma Brad Cohen igaz és inspiráló történetét dolgozza fel, aki Tourette-szindrómában szenved 6 éves korától fogva. Ez egy idegrendszeri betegség, amelyet ismétlődő, akaratlan mozgások és hangadások kísérnek, mely egyenlőre még nem gyógyítható.

Szívszorító történet, főként mert a kisfiú betegségére rá sem jönnek először. Környezete még az édesapja is azt hiszi direkt csinálja, amiből sok bonyodalom és megaláztatás származik.

Édesanyja nem adja fel – ezzel is példát mutatva gyermekeinek – amíg ki nem deríti fia furcsa viselkedésének okát. Általában az Édesapák (tisztelet a kivételnek) nehezebben dolgozzák fel gyermekeik másságát, ezért sok esetben sajnos a válás mellett döntenek, mint jelen esetben is. Miután 12 évesen fény derül betegségére, megváltozik a környezete hozzáállása, az igazgató sorsfordító megnyilvánulása sokaknak lehet követendő példa. Édesanyja bátorító hozzáállása, hatalmas akaraterőt ajándékozott gyermekének, ahhoz hogy megvalósítsa álmát, hogy tanító lehessen. Megható testvérének elfogadó és védelmező szeretete, és megrendítő édesapjával való kapcsolatának alakulása.

A film megmutatja, hogy nem létezik lehetetlen, ha elég elszántak és türelmesek vagyunk. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki kicsit is el van keseredve saját vagy gyermeke élethelyzete miatt.

 

További motivációról itt olvashatsz.

 

 

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz. Figyelmedbe ajánlom még a történetünkről, fejlesztésekről, tanulásról, fontos információkról és az elengedhetetlen motivációról szóló cikkgyűjteményeket is.

Nézz be máskor is, legyen szép napod!

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..