Magyar értelmező szótárak (online)

magyar értelmező szótárak
Forrás:pixabay

Az online értelmező szótárak gyorsasága lehetővé teszi, hogy minél több idegen szót megérthess, elsajátíthass, akár azonnal. Legyen szó régies helyesírású-, külföldi eredetű- vagy kevésbé ismert szóról. Bővítheted ezáltal szókincsedet, lenyűgözheted a körülötted élőket, tanáraidat, osztálytársaidat, kollégáidat. Egyetlen mellékhatása, hogy műveltebb leszel.

Nézzük a legjobbakat:

  • IDEGEN SZAVAK GYŰJTEMÉNYE : ezen az oldalon a hétköznapi magyar nyelvben használt – de kevésbé ismert – valamint a külföldi eredetű szavak gyűjteményét találod.
  • Szó Jelentése.com: idegen szavak szótára, több mint 10.000 szóval, csoportokra bontva, vagy kezdőbetű szerinti kereséssel.

Segíthet számos tantárgynál, mint pl. az olvasónapló írásában is, melyről itt olvashatsz bővebben.

 

Nézz be máskor is, legyen szép napod!

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz. Figyelmedbe ajánlom még a történetünkről, fejlesztésekről, tanulásról, fontos információkról és az elengedhetetlen motivációról szóló cikkgyűjteményeket is.


2 thoughts on “Magyar értelmező szótárak (online)”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..