Változás az ECDL rendszerben

Változás az ECDL rendszerben
Forrás: pixabay

Megújuló modulok

  • Az IKT alapismeretek és az Operációs rendszerek modulok egyesítéséből új modul lett, a neve: Számítógépes alapismeretek. A korábbi IKT alapismeretek és Operációs rendszerek modul megszűnt. A mindkét modul tartalmát magában foglaló új modul inkább gyakorlati jellegű és az operációs rendszerek használatára épül, elméletből a legfontosabb tudnivalókat tartalmazza.

  • Új nevet kapott és frissült az Internet és kommunikáció modul. A modul új neve:Online alapismeretek.

  • Ugyancsak frissült tartalmában és új nevet kapott a Webkezdő modul. Az új név október 15-től: Webszerkesztés.

  • Változatlan követelményekkel, de megújított vizsgafeladatokkal szerepel a Szövegszerkesztés és a Táblázatkezelés modul is.

  • Valamennyi, fentiekben nem említett modul (Adatbázis-kezelés, Prezentáció,Képszerkesztés, ECDL Advanced modulok, a látássérültek részére lehetőséget nyújtó Képernyőolvasás és karakterfelismerés, valamint a CAD) egyelőre változatlan formában élnek tovább.

További változásokról itt olvashatsz. Az ECDL vizsga megszerzéséről pedig itt.

 

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz. Figyelmedbe ajánlom még a történetünkről, fejlesztésekről, tanulásról, fontos információkról és az elengedhetetlen motivációról szóló cikkgyűjteményeket is.

Nézz be máskor is, legyen szép napod!

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..