Montessori tagozat a Batthyányi Lajos Általános Iskolában (Budapest)

Montessori tagozat
Forrás: pixabay

A Montessori-jellegű osztályok tanulói számára nincs sem tandíj, sem kötelező anyagi hozzájárulás

Mivel az iskola nem alapítványi rendszerben működik, Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a fenntartója, az iskola működtetője pedig a Budavári Önkormányzat. Az iskola Budapest I., Batthyány u. 8. szám alatt található.

Eszközök

Nemcsak eredeti Montessori eszközöket használnak, mivel ezek speciális felépítésű tananyagot feltételeznek – mivel a NAT szerint tanítanak –, hanem maguk fejlesztik ki, készítik a Magyarországon elsajátítandó tananyaghoz adaptálható eszközöket

 

Montessori módszerről, a tanulás folyamatáról, napirendről bővebben itt olvashatsz, illetve a montessori-jellegű környezetről és az iskola történetéről pedig az iskola honlapján.

Ha érdekel Maria Montessori munkásságáról, az életéről szóló film akkor kattints ide. Az iskolaválasztásban segít még ez a bejegyzés.

 

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz. Figyelmedbe ajánlom még a történetünkről, fejlesztésekről, tanulásról, fontos információkról és az elengedhetetlen motivációról szóló cikkgyűjteményeket is.

Nézz be máskor is, legyen szép napod!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .