Google fordítás azonnal: kép- és beszédfelismerővel!

Vége a nyelvi akadályoknak, már beszélő tolmácsként is működik a google fordító app-ja!

Tavaly már bemutatta az Eduline a legjobb fordító mobilalkalmazások között a WORD LENS app-ot, amely a telefon kameráján keresztül, képről rögtön le is fordítja az olvasott szöveget az adott nyelvre. 

  • A Word Lensnek akkora sikere lett, hogy felvásárolta a Google és januárban beépítette a Google Fordító alkalmazásba is.
  • A cégóriás arra is beruházott, hogy az appal ezentúl angolról a fentieken kívül további nyelvekre, így magyarra, de akár bolgárra, csehre, dánra, filippínóra, finnre, hindire, hollandra, horvátra, indonézre, katalánra, lengyelre, litvánra, norvégre, románra, svédre, szlovákra, thaira, törökre és ukránra is lehessen vele fordítani.

 

Word Lens app letöltése, alkalmazása

  • Ehhez a Google Fordító alkalmazást kell letöltenetek (iPh one-ra innen).
  • A nyelvi csomagot egyszer kell hozzá letöltenetek, ezután internetkapcsolat nélkül is azonnal tudtok fordítani.
  • A Google Fordítóban a kamera ikonra kattintva érhetitek el az új funkciót, ezután csak a lefordítandó feliratra kell tartanotok a telefon kameráját, a képernyőn pedig olvashatjátok is a magyar fordítást.
  • A Fordító alkalmazásban fejlesztették a beszédfelismerő módot is, amellyel élőszót képes tolmácsolni a telefon. Ezt most már 32 nyelven, köztük magyarul is elérhetitek (diszlexiásként különösen nagy segítség).

 

Forrás: Eduline

 

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz. Figyelmedbe ajánlom még a történetünkről, fejlesztésekről, tanulásról, fontos információkról és az elengedhetetlen motivációról szóló cikkgyűjteményeket is.

Nézz be máskor is, legyen szép napod!

Még több segítség nyelvtanuláshoz:


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..