Site icon Diszmami

Első év az iskolában

cropped-girl-1457006_640-1.pngHát elkezdődött az iskola…

Izgatottan vártuk, mint a legtöbben. A tanítónőnk nagyon szimpatikus volt és hamar megtalálták a közös hangot a kislányommal, mivel ő is ilyen játékos, nagy fantáziájú gyermek volt, nem volt nehéz. Természetesen a napi 4 tanórai foglalkozás nagyon kimerítette őt, hiszen az óvodában szinte semmi sem volt. Abban az időszakban pont otthon voltam, már ebéd után hazahoztam. Többször is arra lettem figyelmes, hogy az óriás plüss kutya lábán alva találtam őt a földön, a szobájában, annyira kimerült.

Házi feladat közben mozgásos játék

Amíg csak a szóelemeket tanultuk írni még mondhatni úgy-ahogy ment – bár sok mindent fordítva írt – de amint elkezdték tanulni a betűket, mintha elvágták volna. Szó szerint alig tudtam rávenni, hogy leüljön leckét írni. Amikor végre nekiült hamar elfáradt és azt játszottuk, hogy ha leír egy sort, akkor megkereshet egy eldugott játékot (hideg-meleg-langyos stb. játék). Hát gondolhatjátok, hogy ez eltartott egy jó darabig, és rendkívül türelmesnek kellett lennem hozzá. Na de ki szeretné rögtön az elején elvenni a tanulástól a csemetéje kedvét, hiszen még annyi sok év vár rá. Mint utólag rájöttem ez végül is nagyon hasznos volt, ugyanis a diszlexiás gyermekek mozgás közben jobban gondolkodnak. Ezért is szerepel a jellemzésükben, hogy a felmérések alatt is ficeregnek, amit a suliban sem néznek jó szemmel. Persze később több mozgásos játékot is bevetettem, de ez volt a nyerő. Néha egy-egy gyümölcsöt, vagy nasit dugtam el, ami még inkább lelkesítette őt.

Végül Pedagógiai Szakszolgálat, diszlexia gyanújával

Sajnos egyre több volt a feladat és amikor a betűk összeolvasására került sor kiderült, hogy ez nem igazán jön össze. Állandóan fájlalta a hasát, nem akart iskolába menni és folyton nagyon-nagyon fáradt volt. A kedvencem az volt, amikor különböző helyekre a ruhásszekrényébe, fiókokba eldugta a füzetét, amiben házi volt 🙂 Ekkor már sejtettem, hogy itt valami nagyon nincs rendbe. A kisfiam mindig szívesen ült le házi feladatot írni, sőt még plusz gyakorlást is tudtam vele végeztetni, ha valami nem ment olyan jól, ezért is éreztem, hogy bajok vannak. Sajnos év végére a Pedagógiai Szakszolgálathoz irányítottak minket vizsgálatra az iskolából diszlexia gyanújával 🙁

A folytatást itt olvashatod.

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz. Figyelmedbe ajánlom még a történetünkről, fejlesztésekről, tanulásról, fontos információkról és az elengedhetetlen motivációról szóló cikkgyűjteményeket is.

Nézz be máskor is, legyen szép napod!


Exit mobile version