Site icon Diszmami

Iskolaváltás, terápiás lovaglás

cropped-girl-1457006_640-1.pngIskola keresés

Szerencsére nem volt nehéz információhoz jutni, mivel már szinte majdnem minden intézménynek, így az iskoláknak is volt saját weboldaluk. Természetesen először speciális iskolát kerestem, amit meg is találtam. Hihetetlen de létezett már akkor Meixner Általános iskola, csak az volt a baj, hogy nagyon messze Rákospalotán. Még az is megfordult a fejembe, hogy odaköltözünk, de sajnos sehogy sem tudtuk kivitelezni. Bár tudtam, hogy gyermekemnek ez lenne az igazi, le kellett mondanunk róla 🙁

Egy osztálytársa hasonló problémával (diszkalkulia) átment a Waldorf Iskolába és nagyon jó véleménnyel volt róla, de mivel a feltételek nem változtak, ez továbbra sem volt számunkra opció.

Ekkor elkezdtem a környékbeli általános iskolákat nézni tanítási módszereik alapján, ekkor találtam rá a jelenlegi iskolánkra. Nagyon megtetszett, hogy kis létszámú osztályokban differenciált oktatás zajlik, ami annyit jelent, hogy 2 csoportra osztják 1-1 tanórán belül a gyerekeket az akkori képességeik szerint. Természetesen bármikor átkerülhetnek a jobb csoportba, ha behozzák a lemaradásukat, ill. vissza ha akár hiányzás miatt lemaradnak.

Ami még lényeges szempont volt, hogy fejlesztéseket még a középiskolában is megkaphatják, illetve rendelkeztek iskolapszichológussal is, amire bár nem volt szükségünk mégis megnyugtatott. Még átnéztem a tanítók képzettségét és örömmel vettem tudomásul, hogy van köztük gyógypedagógia végzettségű is. Úgy éreztem, hogy megtaláltuk az arany középutat a közoktatásban. Ezek után már nem volt más hátra, mint felkeresni az iskolát és beiratkozni.

Az iskola nagyon modern, hangulatos és családias volt. Az igazgató sok időt szánt ránk, bemutatta büszkeségét az iskolát, amelyben élete nagy részében dolgozott. Sok mindent elért, ezért szívesen hallgattuk őt. Valóban a környéken nem látni ilyen jól felszerelt iskolát, nem beszélve az ígéretesnek tűnő pedagógiai programról. Mivel nem a lakóhelyünkön volt, ezért még várnunk kellett a döntésre, de végül sikerült bejutnunk. Fájdalmas búcsút kellett vennünk a Tanító néniktől és osztálytársaktól, de mivel a szünidő következett, ez némileg vigasztalt minket.

Terápiás lovaglás, nyílt nap

A nyár sem telt haszontalanul, mivel rátaláltam a terápiás lovaglásra, és a szünidőben sikerült részt vennünk egy nyílt napon. A lovakhoz már egész pici kora óta vonzódott és már többször ült is lovon, ezért úgy gondoltam két legyet ütünk egycsapásra. Valamivel kevesebbe került, mint a hagyományos lovaglóórák, ezért úgy döntöttünk családilag, hogy megpróbáljuk. Ráadásul szabad levegőn lehet a fejlesztés, ami egyben sport és kikapcsolódás. Kislányom nagyon boldog volt, mert már régen vágyott rá, s ez elterelte a gondolatait az iskolaváltás nehézségeiről. Mivel szeptemberben kezdődött mindkettő, egy nagyon izgalmas új tanévnek néztünk elébe.

A folytatást itt olvashatod.

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz. Figyelmedbe ajánlom még a történetünkről, fejlesztésekről, tanulásról, fontos információkról és az elengedhetetlen motivációról szóló cikkgyűjteményeket is.

Nézz be máskor is, legyen szép napod!


Exit mobile version