Site icon Diszmami

Az új iskolában végre öröm a tanulás

cropped-girl-1457006_640-1.pngEgésznapos iskola

Megkezdődött az új tanév, az új iskolában. Az évnyitón újra megszeppenve álltunk egészen addig, míg kiderült nem vagyunk egyedül újak. Mint később kiderült a Waldorf iskolából érkező kislány lett a legjobb barátnője, aki ez évnyitón megfogta a kislányom kezét és minden megoldódott.

Az is kiderült, hogy két osztályfőnöke lett, mindketten nagyon aranyosak. A beilleszkedés zökkenőmentesen zajlott, ami nagy megkönnyebbülés volt számunkra is. Az iskola egésznapos volt az alsó tagozatban, ezért alig kellett könyvet cipelniük, mivel a házit is bent írták meg. Hétvégére sem kaptak sok tanulnivalót. Ez egy egészen új dimenzió volt számunkra.

Megkérték a Szakértői Bizottság vizsgálatát

Az iskola megkérte a Szakértői Bizottság vizsgálatát, amit az előző iskola már megkért, de a 2 év alatt nem sikerült behívniuk, itt viszont fél év múlva mehettünk is. Addig is elfogadták a Pedagógiai Szakszolgálat vizsgálati eredményét és így fejlesztést kaphatott. Alsó tagozatban még kivették a magyar óra alatt, aminek örültem, mert délelőtt még nem volt olyan fáradt. Időnként kaptunk itthonra feladatokat, de nem vitték túlzásba.

Sikerélmények 

Ének óra keretében furulyázni tanult, ami nagyon jól ment neki még itthon is állandóan gyakorolt. A későbbiekben fakultációként néptáncolt is, ami fontos mozgásfejlesztés, ill. az irányok gyakorlása miatt is, mint minden tánc.

Mindezek mellett a rajz és technika órákat szerette, mert nagyon jó a kézügyessége. Már egész kicsinek kigondolt egy formát, egy állatot és előrajzolás nélkül kivágta, amivel lenyűgözött minket. Később kiderült, hogy a rajz készsége is kiválóvá fejlődött.

A matematika tudása is végig jeles volt, ami különösképpen növelte az önbizalmát. Megkönnyebbülés volt számomra, hogy ennyi mindenben lehetett sikerélménye a kezdeti kudarcok után.

Diszlexiásnak, diszgráfiásnak járó kedvezmény, Tanító nénik figyelmessége

Ami még nagyon fontos, hogy nem érzett semmi megkülönböztetést. A Tanító nénik nagyon odafigyeltek rá, hogy akik más elbírálás alá esnek, azok elfogadása természetes legyen.

Kislányomnak nem kellett mások előtt a tanórán felolvasnia, ezt a fejlesztővel négyszemközt gyakorolták. Így megmenekült a diszlexiásokat érintő egyik önbizalom romboló megaláztatástól, amiért Én nagyon nagyon hálás voltam, és persze még sok minden másért is.

Természetesen megkapta a diszlexiásoknak és diszgráfiásoknak járó hosszabb időt írásbeli munka, dolgozat esetén, ill. ami írásban nem sikerült azt szóban javíthatta.

Azáltal, hogy másokkal sikerült a Tanítóknak őt és hasonló társait elfogadtatnia, így lassan önmagát is sikerült elfogadnia. Elmúltak a hasfájások és végre örömmel járt iskolába.

A folytatást itt olvashatod.

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz. Figyelmedbe ajánlom még a történetünkről, fejlesztésekről, tanulásról, fontos információkról és az elengedhetetlen motivációról szóló cikkgyűjteményeket is.

Nézz be máskor is, legyen szép napod!


Exit mobile version