Site icon Diszmami

Üdvözöllek az oldalamon

 DiszmamiHogy miért is jött létre az oldal?

Sokszor hallottam kislányomtól, hogy hasonló problémával küszködő társainak bármennyire szeretnének sem tudnak segíteni a szülei, a környezete ebben a helyzetben.

Pedig nagyon fontos a szülők pozitív hozzáállása, mert ez különösen nagy tartást ad a tanulási zavarral küszködő gyermekeknek. Hiszen a magabiztosság nélkül elveszett egy ember, aminek az alapjait csakis a szülő tudja lerakni. 

Hát ezért így

Sokat gondolkodtam azon, hogyan tudnék úgy segíteni, hogy azt nem veszik rossz néven, tolakodóan. Hosszú időbe telt hogyan, de végre rájöttem, hogy az internet, amihez a legtöbb gyermek és szülő fordul segítségért, az a csodálatos hely ahol a legtöbb diszlexiásnak és diszgráfiásnak tudok segíteni.

Egy olyan helyet, oldalt szeretnék létrehozni, ahol minden fontos információ megtalálható, felhívni a figyelmet milyen segítő jogszabályok vonatkoznak, kedvezmények járnak e saját nevelési igényű gyermekeknek ebben a nehéz folyamatban; milyen iskolát válasszunk; ahol megoszthatom a mi tanulási módszereinket, oldalakat melyeken sok segédanyag található; fejlesztési módszereket, amik segítettek nekünk és amik még segíthetnek; továbbá motiváló cikkeket és filmeket ajánlani, melyek átsegítenek a különösen nehéz napokon.

A mi történetünk remélhetőleg útmutatást nyújt másoknak, hogyan vészeljék át a kezdeti megrázkódtatásokat, és éljenek a sok segítő lehetőséggel, ami megadatott. Legfőképpen gondoljanak arra, ha ezt végigcsinálják egy igazán erős és nemes lelkű gyermekük lesz, akit megtanítanak a legnehezebb feladatra, legyőzni a saját korlátaikat.

Olyan felnőttekké válhatnak, akik nem ijednek meg az akadályoktól, mert tudják mindenre van megoldás, csak meg kell keresni! 

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

 

 


Exit mobile version