Site icon Diszmami

FejlesztőHáz

 

Hazánkban kevés olyan intézmény működik, ahol minden szakterület képviselteti magát és a módszerek nemcsak megférnek egymás mellett, hanem egymást kiegészítve segítik a gyermek beilleszkedését a mindennapi életbe.

Sikerült egy olyan hálózatot létrehozni, mely több szakterület képviselőjét foglalja magába (konduktorok,gyógypedagógusok, gyógytornászok, Dévény SMT szakgyógytornászok, intézmények…)

Újításnak számít Magyarországon a korai fejlesztésnek az a módszere, melyet több szakterület képviselőjével együtt dolgoztak ki.

Lényeges eleme egy új manuális technika (Pfaffenrot-féle szinergetikus reflexterápia), mely segít az izomtónus (spasztikus, hipotón) normalizálásában.

Erre épülnek a további módszerek (konduktív pedagógia, Ayres terápia, gyógypedagógia, TSMT …) melyeket komplexen alkalmazunk,hiszen ez hozhatja a gyermek számára a legoptimálisabb fejlődését.
A diszlexia megelőzésében és kezelésében is a komplexitás elvét alkalmazzuk. A gyógypedagógiai fejlesztés mellett a mozgásterápia (Ayres, TSMT) ugyanolyan fontos szerepet kap.

Korai állapotfelmérés/tanácsadás:

Gyermekeknek

Csoportos foglalkozások közt megtalálhatóak:

8 hetes kortól :

1,5 – 2 éves kortól:

3 éves kortól:

CsigaHáz családi napközi:

Sószoba

Helyszínek:

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz. Figyelmedbe ajánlom még a történetünkről, fejlesztésekről, tanulásról, fontos információkról és az elengedhetetlen motivációról szóló cikkgyűjteményeket is.

Nézz be máskor is, legyen szép napod!

 


Exit mobile version