Site icon Diszmami

Digitális Középiskola

A „második esély iskolája” . Hallgatói: egyrészt felnőttek, másrészt nappali rendszerű oktatásból kiszorultak (sajátos nevelési igény, tartós betegség, családi körülmények, munkavállalás vagy egyéb okból; az alsófokú oktatásból, a nappali rendszerű középiskolákból), ill. a szakmunkásképzésből kikerült, gyakran még munkanélküli fiatalok.

Beiratkozás

Beiratkozási lehetőség többféle képzési formába 16 éves kortól:

Valamennyi felnőttoktatási tagozatos hallgató számára igénybe vehető:

 

 

 

Hol található?

Magyarországon 22 Digitális Középiskola működik: Észak-Magyarországon és az Észak-Alföldön öt-öt, a Dél-Alföldön négy, a Nyugat-Dunántúlon, a Közép-Dunántúlon a Dél-Dunántúlon és Közép-Magyarországon pedig régiónként kettő. 

A Digitális Középiskolák pontos helyszíneit, elérhetőségeit itt találod.

 

Ha nem rendelkezel számítógéppel vagy széles sávú internettel?

Bizonyos iskolákhoz régiónként több, úgynevezett Szolgáltatási Pont tartozik, ahol a megadott időpontokban lehet a tananyagot elsajátítani. 

 

Ifjúsági tagozatos képzés

Ifjúsági tagozatra azok jelentkezését várják, akik:

Ifjúsági tagozatról bővebben 

 

 

Digitális középiskolai képzés

A vizsgarend

A digitális középiskolai képzésben három beszámoló időszakban adnak számot a tanulók a tudásukról. Ezen beszámolókon kívül az évfolyamok számára a szaktanár további számonkérést/feladatot írhat elő. Ezen jegyek alapján szerzik meg tanulóink minden tárgyból az év végi jegyet.

 

A fenti adatok forrása a Budapesti Leövey Klára Digitális Iskola adatai, időpontjai, természetesen ezek iskolánként változhatnak.

Pályaválasztáskor bukkantam erre a képzésre, amit talonban tartottunk, ha nem vennék fel ahová eddig is jártunk. Mivel más iskolákhoz rengeteg időt vett volna el az utazás, a digitális távoktatást részesítettem volna előnyben. Az interaktív tananyagok és a saját ütemben való haladás különösen testhezálló a diszlexiásoknak. Jó választás lehet az sni magántanulóknak is.

 

 

Nézz be máskor is, legyen szép napod!

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz. Figyelmedbe ajánlom még a történetünkről, fejlesztésekről, tanulásról, fontos információkról és az elengedhetetlen motivációról szóló cikkgyűjteményeket is.


Exit mobile version