Site icon Diszmami

Továbbtanulás előszobája, a 7. osztály

DiszmamiFelsős évek nehézségei

A felsős évek nehezen teltek, egyre több kihívásnak kellett megfelelni. Félévkor, évvégén egy-egy tantárgyból vizsgák, év közben olvasónaplók nehezítették napjainkat. Ezt követték az egyre szaporodó tantárgyak. Egyre több praktikára és online segítségre lett szükségünk, hogy egyáltalán teljesíteni tudjunk, amit a Tanulás c. bejegyzés-sorozatban folyamatosan fogok megosztani.

Hetedikesek lettünk

Hetedikesek lettünk, amikor kitalálta a Kormány, hogy mindenkinek délután is kötelező az iskolában maradnia. Ennek annyi előnye lett, hogy több ingyenes szakkört indítottak, így a kislányom elkezdett japánul tanulni, ami könnyebbnek tünt, mint például az angol, amivel erősen küzdöttünk.

Természetesen tudjuk, hogy az angol az egyik legnehezebb nyelv a diszlexiásoknak, de érvényesülni is csak azzal lehet. Így úgy döntöttünk, hogy bármennyi is ragad rá az az előnyét szolgálja.

A másik szakkör a csillagászat lett, ami már kisgyermek korában is érdekelte.

A tanulószoba viszont nem volt alkalmas a nyugodt tanulásra, mivel hetedikesekről lévén szó állandó zsongás és fegyelmezés jellemezte. Ezért kénytelen voltam a diszlexiára való hivatkozással kikérni írásban a tanulószobáról az iskola igazgatójától.

Továbbtanulás okozta stressz következményei

Egyébként is nagyon nehéz év elé néztünk, mivel ez már beleszámított a továbbtanulásba. Szerettünk volna helyben folytatni a tanulást, mivel az iskolánk középiskola is, ami továbbra is biztosítani tudja a fejlesztő pedagógust.

Szerencsére lányom kiváló magatartása és szorgalma miatt a tanárok kedvelték és segítették, de a maradáshoz minimum 4 egész átlagot kellett elérnünk 10 fő tantárgyból a középiskolához, a gimnáziumhoz pedig 4,2. Így minden hétvégénk és a szünetek is tanulással teltek, ami ahhoz vezetett, hogy állandó fejfájása lett a túlterheltségtől.

A háziorvosunk egy gyógynövénykivonatot tartalmazó készítményt ajánlott nekünk, ami oldja a teljesítmény okozta szorongást. Hálás vagyok érte, mert valóban segített 1-2 hét alatt elmaradt a fejfájás és végre rendesen ki tudta aludni magát. Mivel csak 1 hónapig kellett szednie, nem kellett hozzászokástól félnünk, mert ez nem minősül gyógyszernek.

Az olvasónapló és a félévenkénti vizsgák, amik erősen beleszámítottak az év végi jegyekbe, nehezítették a helyzetünket, így lecsúsztunk egy tizeddel a 4 átlagról a 10 fő tantárgyból,  ami azt jelentette, hogy egy még nehezebb év elé néztünk…

A történet folytatását itt olvashatod.

Nézz be máskor is, legyen szép napod!

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz. Figyelmedbe ajánlom még a történetünkről, fejlesztésekről, tanulásról, fontos információkról és az elengedhetetlen motivációról szóló cikkgyűjteményeket is.

 


Exit mobile version