Site icon Diszmami

Hídprogramok

Indul a Híd-program

A Köznevelési Hídprogramok segítséget nyújtanak a tanulónak a középfokú nevelés-oktatásba, szakképzésbe való bekapcsolódáshoz, vagy a munkába álláshoz, valamint az önálló életkezdéshez szükséges ismeretek megszerzéséhez a komplex, tanulmányi, szociális, kulturális, képességbeli és személyiségfejlesztését támogató pedagógiai tevékenységgel.

 

Híd I. program

Az a tanköteles korú tanuló, aki alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezik, de középfokú iskolába nem nyert felvételt, tanulmányait az általános iskola kezdeményezésére a Híd I. programban folytatja.

 

Híd II. program

Ha a tanköteles tanuló alapfokú iskolai végzettséggel nem rendelkezik, de legalább 6 általános iskolai évfolyamot sikeresen elvégzett, azt a tanévet követően, amelyben 16. életévét betölti, az általános iskola kezdeményezi felvételét a Híd II. programba. E határidő egy évvel meghosszabbítható abban az esetben, ha a tanuló az általános iskola első évfolyamán a tanulmányait a hetedik életévében kezdte meg, továbbá ha a tanulmányi követelményeket azért nem tudta teljesíteni, mert a tanuló tartós gyógykezelés alatt állt vagy tanulmányait külföldön folytatta.

 

Az iskola tájékoztat a Hídprogramokról

 

A Hídprogramok célja

A Hídprogramban történő nevelés-oktatás kiemelt célja – összhangban az Európai Unió stratégiai céljával – hogy minél kevesebben legyenek, akiknek nincs befejezett alapfokú és középfokú végzettsége, azaz akik esélytelenül lépnek a munkaerőpiacra.

 

Forrás: KLIK

 

Bővebben a 2016-os középiskolai felvételiről itt olvashatsz, az SNI tanulók részvételének feltételeit középfokú felvételi eljárásban itt találoda szakképzés új rendszerét pedig itt.

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz. Figyelmedbe ajánlom még a történetünkről, fejlesztésekről, tanulásról, fontos információkról és az elengedhetetlen motivációról szóló cikkgyűjteményeket is.

Nézz be máskor is, legyen szép napod!

 

 

 

 


Exit mobile version