Site icon Diszmami

Indul a 9. osztály, tiszta káosz!

 

Az első napok

Csütörtöki nappal kezdődött az iskola, ami jó kis ráhangolódás volt a tanévre. Ami fejbe vágott az az órarend. Hétfőn rögtön 9 tanórával kezdenek, amit a 8 órás napok váltanak és a nulladik óra, ami főként messziről utazóknak nagyszerű.

Nem beszélve arról, hogy ennyi órára mennyi könyvet kell cipelni. Közölték, hogy a földrajz és a kémia könyvekre nem lesz szükség, az óraszámok pedig mégsem csökkentek. Nagy érdeklődéssel vártam a szülőit.

 

Az első szülői értekezlet

Az osztályfőnök már előzetesen megírta e-mailben, hogy fontos dolgokról lesz szó, ezért elég sokan eljöttek.

KÖNYVEK, VÁLTOZÓ KERETTANTERV

Végigdarálta a szokásos kötelező infókat, majd mély levegőt vett és a könyvekről kezdett beszélni. Előrebocsájtotta, hogy nem ért egyet az egésszel, de sajnos mindenkinek magának kell visszapostáznia a könyveket és visszakapja az árát a KELLO-tól. Ez elég nagy felháborodást keltett, mivel a postaköltség és a macera a szülőket terheli. Mindez egy frissen és jól átgondoltan megváltoztatott kerettanterv miatt, amiről bővebb információt még a Tanár Úr sem tudott mondani.

Csak annyi derült ki, hogy összevont természetismereti tantárgy lesz, amihez tankönyv, na az nincs. Ez persze felvetett egy újabb kérdést, hogy ez mit jelent majd az érettséginél?

TÚL SOK TANÓRA

A 9 tanóra is kiverte a biztosítékot, egy Apuka még fenyegetőzött is teljesen jogosan. Azt mondta, ha a 9 tanóra után másnap számon merik kérni a fiát egy Tanár is az asztalra csap. Este 7 órára ér haza a fia és még utána tanuljon is. Ennek igazán örültem, mivel az Én diszlexiás lányomnak nem is tudják mennyire megterhelő ennyi ideig koncentrálnia.

Nem beszélve róla, hogy állítólag heti 35 óránál több nem lehet a jogszabály szerint a középiskolában, amit már a kötelezőkkel jócskán túl léptek. Természetesen minden, szerinte is jogos felháborodást továbbítani fog az igazgatónak, ennél többet sajnos nem tehet.

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT, SZAKMAI GYAKORLAT

Kérte, hogy minél hamarabb teljesítsék a közösségi szolgálatot, mivel a nyáron már a szakmai gyakorlatot kell teljesíteniük, ami elég megterhelő lesz. Főként, hogy a nyári szabadidőből veszik el.

Természetesen eme helyek felkutatását is a szülőktől kérik, mert az iskolát ez nagyon megterheli. Ez is egy jól átgondolt törvény, melynek a hátterét ugyanúgy nem dolgozták ki, mint a mindennapos testnevelés óráét.

 

Hát ez az év is jól kezdődik

Komoly kihívás mind a gyerekeknek, mind pedig a szülőknek. Természetesen, amint az ember átesik a bosszankodáson, mivel úgysincs mit tenni meg kell oldani a problémákat. Nekem már vannak is ötleteim, amiket hamarosan meg is osztok 😉

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a nyáron kiderült egészségi probléma miatt kérvényeztem Lányom áthelyezését az informatikai szakra, ami nagy örömünkre sikerült is! Az informatika minden szakmának az alapja lesz a jövőben, ezért ennél jobb ismerettel nem is indulhatna az életben.

 

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz. Figyelmedbe ajánlom még a történetünkről, fejlesztésekről, tanulásról, fontos információkról és az elengedhetetlen motivációról szóló cikkgyűjteményeket is.

Nézz be máskor is, legyen szép napod!


Exit mobile version