Site icon Diszmami

Anya csengője – film egy diszlexiás fiúról

Anya csengője - egy diszlexiás fiúrólA film egy vak hölgy - Anya Herpick és egy diszlexiás fiúról - Scottról szól, akik közösen győzik le a korlátaikat, ezt a felemelkedéshez vezető csodás utat tekinthetjük meg a filmben.

A kép forrása: Anya csengője – tv24.hu

A film rövid tartalma:

A történet 1949-ben játszódik. Anya Herpick édesanyjával élt világ életében és soha nem merészkedett ki egyedül az utcára. Egyetlen hobbija a harangok hangjának a hallgatása, amelyekből csinos kis gyűjteménnyel rendelkezik. Egy nap sajnos meghal az édesanyja és magára marad.

Scott a kifutó fiú, aki Anya-nak hordja újabban a gyógyszerét átesik egy kis megbízhatósági teszten. A fiú kíváncsisága Anya különleges képességei iránt arra készteti, hogy újra meglátogassa őt. A hölgy bemutatja neki az összes harangját, amiknek külön történetük van. Közben fültanúja lesz egy telefonbeszélgetésnek, amiben egy bentlakásos otthont javasolnak Anya-nak, aki hallani se akar róla.

Közben az is kiderül, hogy a diszlexiáját hogyan próbálja leplezni az iskolában és egyedül nevelő édesanyja elől. Anya a segítségéért cserébe megtanítja a Braille nyelvre Scott-ot, miközben rájön, hogy a fiú diszlexiás. Ezt rögtön el is mondja az Édesanyjának, aki elviszi az ajánlott vizsgálatra. Hogy mennyire változtatják meg egymás életét, az kiderül a filmből.

A megindítóan édes-bús, finom humorral fűszerezett történethez zsebkendőt kikészíteni ajánlatos.

Jó szórakozást!

 

A film sajnos csak angolul elérhető a youtubon (illetve letölthető az ncore-ról szinkronizálva).

 

Nézz be máskor is, legyen szép napod!

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz. Figyelmedbe ajánlom még a történetünkről, fejlesztésekről, tanulásról, fontos információkról és az elengedhetetlen motivációról szóló cikkgyűjteményeket is.


Exit mobile version