Site icon Diszmami

Már magyarul is felolvas a diszlexiásokat segítő Microsoft-program

“Ingyenesen elérhető a diszlexiásokat segítő Microsoft-program, a OneNote, amelynek Modern olvasója már magyarul is tudja szótagolni, illetve felolvasni a szövegeket az olvasási nehézségekkel küzdő tanulók számára.”

A One-note programot nem olyan régen fedeztem fel és pár hónapja használom is.

Eredetileg modern háztartási naplónak (mert ennek is kiváló), majd rátaláltam a HWSW bejegyzésére, mely felnyitotta a szememet milyen sokoldalú is ez a program. Én eddig az asztali verzióját és a vele párhuzamosan letölthető applikációját használtam, az online változattal csak most ismerkedem.

Nagyon tetszett, hogy az asztali verzióban fel tudtam tölteni a különböző listáimat, feljegyzéseimet és e-book-jaimat, amit az applikáció segítségével bárhonnan elértem, szerkeszthettem. 

Örömmel fűzhetem hozzá a HWSW bejegyzéséhez, hogy azóta már az asztali változattal is lehet magyarul felolvastatni! Amit ki szeretnék emelni, hogy emberi hangon, szépen, hangsúlyosan olvas fel.

Ami nekem nem sikerült, az a letöltött e-book-ok felolvasása, ott csak betűzve sikerült olvastatni sajnos. (De az is lehet, hogy csak nálam van a hiba.) 

A bejegyzésből – amit itt olvashatsz el – mindent részletesen megtudhatsz a program használatáról, honnan és hogyan töltheted le.

A fenti videóból pedig megtudhatod pontosan hogyan is segíti a diszlexiásokat ez a gyakorlatban.

Forrás: Magyarul is felolvas a diszlexiásokat segítő Microsoft-program – HWSW

 

Nézz be máskor is, legyen szép napod!

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz. Figyelmedbe ajánlom még a történetünkről, fejlesztésekről, tanulásról, fontos információkról és az elengedhetetlen motivációról szóló cikkgyűjteményeket is.


Exit mobile version