Site icon Diszmami

Villámtolvaj – Percy Jackson és az olimposziak (olvasónapló) – egy diszlexiás fiú története

<a href="https://pixabay.com/hu/users/Skitterphoto-324082/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1069219">Rudy and Peter Skitterians</a> képe a <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1069219">Pixabay</a> -en.

A Percy Jackson és az olimposziak egy öt kötetből álló fantasy műfajú regény-sorozat, amelynek Rick Riordan a szerzője, és egy diszlexiás fiú (Percy Jackson) a főszereplője. 

A regény alapja a görög mitológia. Amerikában a könyvsorozat nagy sikernek örvend. A villámtolvaj, az első kötet adott alapot a „Villámtolvaj – Percy Jackson és az olimposziak” című filmhez, amely 2010 februárjában debütált világszerte, óriási sikerrel.

Rick Riordan ahogyan a mitológiáról ír nem úgy érzi az ember, mintha egy unalmas töri órán lenne. Az egész történet izgalmas, mozgalmas és mulatságos, a szereplők szarkazmusa egyszerűen zseniális.

A történetet Percy meséli el, aki nagyon szerethető személyiség. Minden fejezetnek külön címe van, és nagyon találóak. A karakterek jól ki vannak dolgozva, a mitológia ott van mindenütt és kifejezetten úgy érzi az ember, hogy utána kell olvasni a mítoszoknak, hogy minden jobban érthető legyen.

 

Lássuk a főbb szereplőket:

Forrás: Ártemisz Könyvtára

 

 

A történet lényege:

 

Ebben a kötetben megismerkedhetünk Percy Jackson-nal és barátaival.

A teljes filmet a videán megnézheted:

https://videa.hu/videok/film-animacio/villamtolvaj-percy-jackson-es-az-l_YJjkYy6sDeKPcBx

 


Exit mobile version