Site icon Diszmami

E-felvételi diszlexiásoknak

A felsőoktatásba jelentkezőknek, ezért összefoglaltam a legfontosabb tudnivalókat, ami a diszlexiásokat érinti.

Esélyegyenlőségért járó többletpont

 

Szakértői vélemény igazolása

Kiegészítés szakvéleményhez: az idegen nyelv alóli felmentés

A dokumentumok címhez kell feltölteni a fogyatékosságot igazoló dokumentumok közé a szakértői véleménnyel együtt, a kiegészítést, amely az idegen nyelv alóli felmentését javasolja és az utolsó érvényes szakértői véleményhez tartozó kiegészítés.

 

Középiskolai bizonyítvány

Nem kell megijedni, ha nem megfelelő valamelyik dokumentum, ill. a később kézhez kapott dokumentumokat 2020. július 9-ig pótolhatod, feltöltheted, a jelentkezési helyeket módosíthatod, sorrendet változtathatsz, ill. a személyes adataidat is!

Idegen nyelv helyett

Nyelvtanulás nélkül TANULMÁNYI PONT nem számítható a felvételihez! Bővebben ebben a bejegyzésemben írtam róla!

Emelt érettségi

 

Felsőoktatási szakképzés (a kiskapu)

Mivel a felsőfokú oklevél után többletpont szerezhető, így ezzel is számolhatsz

 

OKJ Képzés

32 többletpontot kap az akinek szakirányú, emelt szintű OKJ vizsgája van, ezért ez is egy lehetséges út. Itt viszont sajnos időt veszítesz, amennyiben főiskolát vagy egyetemet szeretnél végezni.

Előnye, hogy nappali középiskolai képzésnek számít, ezért jár egészségügyi ellátás és 23 éves korig az SNI-seknek családi pótlék utána, míg a felsőfokú szakképzés után nem. 

Javaslom, hogy aki felvételizik, az utolsóként jelöljön meg egy felsőoktatási szakképzési szakot is, ha nem lenne elég a főiskolai minimumhatár. Mi is így tettünk!

 

Nézz be máskor is, legyen szép napod!

A Blog 5. születésnapja alkalmából elindítottam a Patreon (támogatói) oldalamat , ahol lehetőséged van támogatni a munkámat egy jelképes összeggel, amennyiben hasznosnak találod és lehetőséged van rá.

Köszönöm, hogy itt vagy! 🙂

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz. Figyelmedbe ajánlom még a történetünkről, fejlesztésekről, tanulásról, fontos információkról és az elengedhetetlen motivációról szóló cikkgyűjteményeket is.

 


Exit mobile version