Site icon Diszmami

Bemutatkozás

Szeretettel ajánlom ezt az oldalt minden „diszes” gyermeknek és szüleinek, akik gyakorlati segítséghez és információhoz szeretnének jutni. Nekik, nekünk indítottam ezt a blogot, ahol minden fontos információt egybegyűjtök, ami SNI-nek (sajátos nevelési igényűnek) fontos lehet az óvodától kezdve az egyetemi felvételiig, s talán még tovább is.

A nevem Diszmami, szándékosan nem használom a saját nevemet, mert nem szeretném, ha a gyermekemet idővel diszkriminálnák miatta. Amikor megállapították gyermekemnél, hogy diszlexiás és diszgráfiás még nagyon kevés oldal volt, ahol érdemi segítséget, információt kaphattam volna. Mára már nagy örömömre rengeteg oldalt találunk, órákig tart átolvasgatni melyik is jelent konkrét segítséget számunkra, ezen segít ez a blog.

 Az információkon és gyakorlati segítségeken túl szeretném megosztani saját tapasztalataimat, ill. örülnék, ha minél többen osztanák meg velünk. Hiszen az elején olyan tehetetlenül állunk, a kezdeti döbbenet után viszont segíteni akarunk nehéz helyzetbe került gyermekünknek.

Magamról, magunkról annyit, hogy nem olyan régen (azóta eltelt 5 év) lettünk túl a középiskolai felvételi vizsgán és örömmel jelenthetem, hogy igen magas pontszámot sikerült elérnünk. A magyar tanárnőnk is nagyon szép eredményként emlegette, miszerint teljes joggal nyertünk felvételt a középiskolába! Még most is fülemben csengenek felemelő szavai, az érzés mintha kitüntetést kaptunk volna. Az én gyermekem, aki nemrég még alig tudta összeolvasni a betűket, most középiskolás, és megugrott egy komoly akadályt, amit soha nem hittünk volna. Láttam immár nagylányom önbizalomtól ragyogó arcát, s eszembe jutottak a kezdetek, a kínlódások, a hasfájások, s most hirtelen minden értelmet nyert. Hihetetlen, de megcsináltuk. Ekkor döntöttem el, hogy itt az ideje ezt másokkal is megosztani, s ezzel az oldallal segítő jobbot nyújtani küszködő gyermekeknek és kétségbeesett szüleiknek, hogy mindezt mindannyian megtapasztalhassák.

Akik követnek tudják, hogy ez már 5 éve történt, azóta túl vagyunk egy sikeres ÉRETTSÉGIN és büszkén jelenthetem be, hogy felnőtt lányom immár FŐISKOLÁS !  Ha továbbra is érdekel az utunk, kérlek tartsatok velünk. 🙂

Kellemes és hasznos időtöltést kíván mindenkinek:

Diszmami

A Blog 5. születésnapja alkalmából elindítottam a Patreon (támogatói) oldalamat , ahol lehetőséged van támogatni a munkámat egy jelképes összeggel, amennyiben hasznosnak találod és lehetőséged van rá.

Köszönöm, hogy itt vagy! 🙂

Nézz be máskor is, legyen szép napod!

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz. Figyelmedbe ajánlom még a történetünkről, fejlesztésekről, tanulásról, fontos információkról és az elengedhetetlen motivációról szóló cikkgyűjteményeket is.

 

 


Exit mobile version