A diszlexiás gyermekek nehezen küzdenek meg az iskolai háttérzajjal

iskolai háttérzaj
Forrás: pixabay

Azok a gyermekek, akik fejlődéssel együtt járó diszlexia zavarral küszködnek, valószínűleg nem képesek összpontosítani a tanár hangjára a tanítási órák szokásos kísérő zajai közepette, mint pl. a folyosón csapódó szekrényajtók, a karcoló kréta csikorgó hangja és más egyéb, auditív figyelemelvonó tényezők – állapították meg egy amerikai kutatás során.

A kutatás eredményeiről és arról, hogy mit tehetünk ellene itt olvashatsz bővebben. 

(Forrás: SuliHáló Iskolai Információs Portál)

 

Saját tapasztalatom

  • Ezt a cikket azért is tartottam fontosnak megosztani, mert Lányom sokat panaszkodott mindig is, mennyire idegesíti őt az iskolában a zsivaj. Már az is, ha egy-egy gyermek folyamatosan zavarja az órát, de főként délután, a kötelező tanulószobában való tanulásnál.
  • Ezért éltem a szülői lehetőséggel és az iskola igazgatójától írásban kérvényezve felmentettem Őt a tanulószoba alól. Ez a kutatás megerősít abban, hogy ennél jobbat nem is tehettem volna.

 

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz. Figyelmedbe ajánlom még a történetünkről, fejlesztésekről, tanulásról, fontos információkról és az elengedhetetlen motivációról szóló cikkgyűjteményeket is.

Nézz be máskor is, legyen szép napod!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..